Noget, man er nødt til at påregne sig som faste månedlige udgifter, er forsikringer. Nogle forsikringer er der lovkrav om at have, hvorom andre kan tegnes frivilligt. En af dem, der kan tegnes frivilligt, er en forsikring på forbrugerelektronik – det kan være en mobiltelefon, tablet, Tv, computer og så videre.
Nogle vælger at forsikre deres forbrugerelektronik, hvor andre vælger at lade være. Hvad kan bedst betale sig?
Derfor kan en forsikring på forbrugerelektronik være en god idé
En forsikring på forbrugerelektronik er kendetegnet af, at den dækker forskellige stader, der kan komme eller opstå ved brug. Hvor meget en elektronikforsikring præcist dækker, afhænger selvfølgelig af selve forsikringens vilkår, og de aftaler som man som forbruger indgår med sit forsikringsselvskab.
En forsikring på forbrugerelektronik kan være en god idé at tilføje til sin forsikringspakke, hvis man ejer meget dyr og ny elektronik. Er man netop i besiddelse af dyr elektronik, er det en god idé med en forsikring, hvis uheldet nu skal være ude. Er ens elektronik relativt nyt og besidder derved stadig en stor værdi, er det en god idé at have det forsikret.
Når man vælger, hvorvidt man vil have en forsikring eller ej på ens elektronik, er det også godt at tænke over, i hvilke sammenhænge det er, at man anvender elektronikken. Anvender du din elektronik i sammenhænge, hvor der er forbundet en vis risiko, og hvor chancen for en mærkbar skade er stor, er det godt at vælge at have en forsikring. Har du for eksempel et dyrt smartwatch, du bruger, når du dyrker mountainbike i skoven, er der risiko for, at dette ur kan blive beskadiget, hvis du styrter uheldigt. I en sådan situation er det rigtigt ærgerligt, hvis ikke en forsikring dækker beskadigelsen af uret.
Når det ikke kan betale sig at have en elektronikforsikring
Der er mange situationer, hvor det er en god idé at have en elektronikforsikring på sine ejendele. I disse situationer kan det sagtens betale sig at have en elektronikforsikring. Der findes dog også situationer, hvor det at have en elektronikforsikring er nogenlunde det samme som at smide penge ud ad vinduet.
Om det kan betale sig at have en elektronikforsikring eller ej kommer an på, hvor meget elektronik du ejer, og i hvilken stand det er. Består din elektronikbeholdning af en ældre mobiltelefon og en computer, der har set bedre tider, vil du nok ikke kunne få det store udbytte af at have din elektronik forsikret. Selvom forsikringen vil kunne dække nogle udgifter til reparationer, vil det på den lange bane i sådan en situation højst sandsynligt bedst kunne betale sig at købe nyt.
Med mindre du af princip hellere vil reparere din gamle elektronik end at købe nyt, måske af miljømæssige årsager, vil det altså bedre kunne betale sig at spare penge ved ikke at have en elektronikforsikring, men i stedet at købe en ny mobiltelefon, tablet eller computer når den, du allerede har, til sidst ikke kan mere.
Det skal du huske, før du beslutter dig
For du beslutter dig for, om det i dit tilfælde er bedst at have en elektronikforsikring eller ej, må du nøje overveje, hvad dine fremtidsplaner med din elektronik er. Har du ældre elektronik, og er du godt tilfreds med det, kan det være godt med en forsikring, så du kan få økonomisk støtte til blot at reparere på det i stedet for at købe nyt. Vil du gerne have ny en ny telefon, når din gamle mobil til sidst ikke kan mere, er en elektronikforsikring på nuværende tidspunkt ikke relevant.
Ejer du nyere elektronik, kan det være en rigtig god idé med en forsikring, hvis der skulle gå noget galt. Man ved aldrig, om man kommer til at spilde vand i sin computers tastatur eller om ens mobil ryger på gulvet og skærmen flækker. Det er forskelligt for situation til situation, hvilken løsning der vil være den mest optimale. Det afhænger af en selv og ens egne behov, hvorvidt det er relevant at have en forbrugerelektronikforsikring eller ej. Find derfor ud af med dig selv, hvor du vil hen med din elektronik i fremtiden og afgør ved hjælp af svaret på det spørgsmål, hvorvidt du bør have en elektronikforsikring eller ej.